Vind de slimste manier van reizen voor jou

Overslaan, laat mij alle slimme opties zien

Sluit niet aan in de file: werk wat vaker thuis!

Zo ervaar je de voordelen van het thuiswerken:

  • - Tijdwinst door minder reistijd en files
  • - Een betere balans werk/privé en gezellig bijpraten met de buren
  • - Meer vrijheid om je dag en week zelf in te delen

Test parkeren op afstand Rivierenwijk of Europalaan-Noord

Utrechters uit Rivierenwijk of Europalaan-Noord kunnen meedoen aan een test om hun auto voor maar € 2,- per maand te parkeren in P+R Westraven. Dat kan bijvoorbeeld handig zijn als je een (2e) auto weinig gebruikt of op de wachtlijst staat voor een parkeervergunning. Deelnemers krijgen ook €240,- tegoed voor deelvervoer en openbaar vervoer en behouden hun rechten voor een vergunning. De gemeente Utrecht onderzoekt hiermee wanneer het voor bewoners aantrekkelijk is om hun auto op afstand te parkeren. Meer informatie  

Bedrijventerrein Liesbosch bereikbaar met deelfiets per 1 januari

Om de Galecopperbrug ook in de toekomst veilig te houden, voert Rijkswaterstaat vanaf 13 juni 2022 tot begin 2025 onderhoud uit aan de brug. Om de hinder van de werkzaamheden te beperken bieden we reisalternatieven aan. Een van de opties is het gebruiken van een deelfiets. Daarom is bedrijventerrein De Liesbosch vanaf 1 januari bereikbaar met de elektrische TIER fiets. De rit kan worden gestart en beëindigd bij bushalte ‘Nieuwegein, De Liesbosch’ aan de N408. De exacte locatie via Google Maps is: https://goo.gl/maps/47Y7qVYWbH9QmHiz8 U kunt de deelfietsen bij de nieuwe deelhub reserveren via de Gaiyo app.. Nog niet de Gaiyo app op uw telefoon? Download deze dan hier Gaiyo app en maak een account aan. Er volgen nog meer deelhubs In samenwerking met de bedrijven op De Liesbosch en de gemeente Nieuwegein en Utrecht worden er binnenkort nog meer deelhubs geopend op bedrijventerrein De Liesbosch. Wij houden u hiervan op de hoogte via deze website.

Gratis deelmobiliteit uitproberen via Gaiyo

Verkeersverwachtingen.nl helpt jou graag bij het vinden van een slimme reisoptie die bij jouw behoeften past en jou iets kan opleveren. Laat bijvoorbeeld de auto staan en probeer eens deelvervoer rondom de werkzaamheden aan de Marnixlaan, dat is vaak sneller! Om jou gemakkelijk kennis te laten maken met deelvervoer, geven wij jou €40,- gratis reistegoed voor Gaiyo: één app voor al je vervoer. Om het gratis reistegoed te krijgen, volg de volgende stappen: Download de gratis Gaiyo app en maak een account aan. Klik hier. Laad via deze link jouw €40,- reistegoed* op jouw account. Plan een moment, bijvoorbeeld op dinsdagochtend naar je werk, waarop je het deelvervoer wilt proberen. *Jouw postcode moet binnen het geselecteerde actiegebied vallen.

Gratis OV voor 66-plussers met een krappe beurs

Mensen die de AOW-leeftijd hebben bereikt, wonen in de provincie Utrecht en voor 100 procent aangewezen zijn op een AOW-uitkering zonder pensioen kunnen vanaf september gebruik maken van dit bijzondere aanbod.  http://www.gratisreizenouderen.nl

Goedopweg, ook naar je werk

Wil jij ook slimmer, gezonder en groener reizen naar je werk? Wist je dat jouw werkgever je daarbij kan helpen? Via Goedopweg bieden we gratis advies en ondersteuning aan. Zo kan jouw werkgever het reizen van en naar jouw werk verbeteren! De adviseurs van Goedopweg helpen organisaties te onderzoeken hoe hun medewerkers nu reizen en hoe dit slimmer, gezonder, en groener kan. Met de gratis mobiliteitsscan die we hiervoor hebben gemaakt, krijg je snel en duidelijk antwoord op hoe het beter kan. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt! Iets voor jouw werkgever? Stuur ze dan snel naar http://www.goedopweg.nl/werkgevers voor alle info.

Hubs

Om het gebruik van deelvervoer aan te moedigen zijn er meer deelfietsen en -bakfietsen beschikbaar in de wijken rondom de Westelijke Stadsboulevard in Utrecht. In goed overleg met de gemeente zijn er drie locaties in de wijk gekozen waar je deze hubs met deelvervoer kunt vinden. Deze hubs kun je vinden bij het Oppenheimplein (hoek Thorbeckelaan) en bij de Van Eimerenstraat (hoek Amsterdamsestraatweg). De hubs zijn tijdelijk en worden na vijf maanden weer opgeheven.  

Download de Ik Fiets app en word beloond voor elke fietsrit 

Met de Ik fiets app op je smartphone, word je beloond voor je fietskilometers. Fiets je regelmatig of wil je meer gaan fietsen? Download de app, meet automatisch je fietsritten en verdien punten voor elke kilometer. Deze punten verzilver je in de app winkel voor leuke aanbiedingen en prijzen. Ook kun je meedoen aan leuke uitdagingen om bonuspunten mee te verdienen. Fietsen was nog nooit zo leuk.

Hybride/thuiswerken

Woon je in Nieuwegein en zoek je een hybridewerkplek? Plekken waar je kunt afspreken voor overleg/ samenwerken met anderen zodat je niet naar kantoor hoeft als het vaststaat. Denk: Regus, CityMeets, DynaHouse, Hajé of het Stadshuis.

Ongebruikte fiets ?

Heb je zelf nog een ongebruikte fiets in je schuur staan? Ook dit kan je laten weten via info@heelutrechtfietst.nl. Want die fiets kunnen we opknappen en binnen dit project een mooie nieuwe bestemming geven!

Woon je in Nieuwegein? Lever je fiets dan in bij de werkplaats van WIJ3.0. Daar maken ze je fiets weer rijklaar voor Nieuwegeinse vluchtelingen. Inleveren kan van maandag t/m donderdag tussen 9.00 en 15.00 op Nijverheidsweg 9E

Mooie Fietsdeal voor mensen met een U-pas

Niet iedereen kan zomaar een nieuwe fiets betalen. Voor hen hebben we in Utrecht de ‘Fietsdeal’. De Fietsdeal is een deal waarbij U-pashouders een tweedehands fiets kunnen kopen voor 30 euro. Bij de deal hoort ook een jaar lang fietsonderhoud. Dus is de fiets binnen een jaar kapot, dan kan die gratis worden gerepareerd. Het ophalen van de Fietsdeal en het laten repareren van de fietsen, kan bij de Fietshub Overvecht aan de Schooneggedreef 27. Deze is open op woensdagmiddagen van 15:00 tot 17:00.  Gebruik maken van de Fietsdeal is simpel. Stuur een mail naar info@heelutrechtfietst.nl.