Vind de slimste manier van reizen voor jou

Overslaan, laat mij alle slimme opties zien

Gratis deelmobiliteit uitproberen via Gaiyo

Verkeersverwachtingen.nl helpt jou graag bij het vinden van een slimme reisoptie die bij jouw behoeften past en jou iets kan opleveren. Laat bijvoorbeeld de auto staan en probeer eens deelvervoer rondom de werkzaamheden aan de Marnixlaan, dat is vaak sneller!

Om jou gemakkelijk kennis te laten maken met deelvervoer, geven wij jou €40,- gratis reistegoed voor Gaiyo: één app voor al je vervoer. Om het gratis reistegoed te krijgen, volg de volgende stappen:

  1. Download de gratis Gaiyo app en maak een account aan. Klik hier.
  1. Laad via deze link jouw €40,- reistegoed* op jouw account.
  1. Plan een moment, bijvoorbeeld op dinsdagochtend naar je werk, waarop je het deelvervoer wilt proberen.

*Jouw postcode moet binnen het geselecteerde actiegebied vallen.

Gratis OV voor 66-plussers met een krappe beurs

Mensen die de AOW-leeftijd hebben bereikt, wonen in de provincie Utrecht en voor 100 procent aangewezen zijn op een AOW-uitkering zonder pensioen kunnen vanaf september gebruik maken van dit bijzondere aanbod. 

http://www.gratisreizenouderen.nl

Goedopweg, ook naar je werk

Wil jij ook slimmer, gezonder en groener reizen naar je werk? Wist je dat jouw werkgever je daarbij kan helpen? Via Goedopweg bieden we gratis advies en ondersteuning aan. Zo kan jouw werkgever het reizen van en naar jouw werk verbeteren!

De adviseurs van Goedopweg helpen organisaties te onderzoeken hoe hun medewerkers nu reizen en hoe dit slimmer, gezonder, en groener kan. Met de gratis mobiliteitsscan die we hiervoor hebben gemaakt, krijg je snel en duidelijk antwoord op hoe het beter kan. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt!

Iets voor jouw werkgever? Stuur ze dan snel naar http://www.goedopweg.nl/werkgevers voor alle info.

Op de e-bike? Ja natuurlijk!

Misschien heb je het weleens overwogen, maar wat nou als je het gewoon gaat proberen zo’n e-bike? Je kunt via Ik fiets een week lang ervaren of de e-bike iets voor jou is. Zo kan je je vaker de auto laten staan, gemakkelijker langere afstanden af leggen en lekker buiten zijn. Op de e-bike gaat er een wereld voor je open. Van juli tot eind november 2022 kan je de e-bike ophalen voor een gratis probeerweek bij Boot 122 bij de Westelijke Stadsboulevard in Utrecht. “Ook een e-bike uitproberen? Reserveer de e-bike via https://www.ikfiets.nl/aanbod/e-bikes/” 

Met z’n allen een e-bakfiets

Een gezin met jonge kinderen en een drukke baan, hoe doe je dat in de ochtend- en avondspits? Waarom probeer je de e-bakfiets niet? Lekker stukje buitenlucht, zoevend met de kids in de bak door het verkeer. Via Ik fiets kan je dit samen met je gezin ervaren. Vanaf 9 augustus 2022 kan je de e-bakfiets reserveren en o.a. ophalen bij locatie Fantaziehuis bij de Westelijke Stadsboulevard in Utrecht.

Deze zomer nog een e-bakfiets proberen? Kijk dan eens op www.ikfiets.nl/aanbod/e-bakfiets-proberen

Hubs

Om het gebruik van deelvervoer aan te moedigen zijn er meer deelfietsen, -scooters en -bakfietsen beschikbaar in de wijken rondom de Westelijke Stadsboulevard in Utrecht.In goed overleg met de gemeente zijn er drie locaties in de wijk gekozen waar je deze hubs met deelvervoer kunt vinden. Deze hubs kun je vinden bij het Oppenheimplein (hoek Thorbeckelaan) in de Egelantierstraat (middenberm) en bij de Van Eimerenstraat (hoek Amsterdamsestraatweg). Alle drie de hubs zijn tijdelijk en worden na vijf maanden weer opgeheven.  

Download de Ik Fiets app en word beloond voor elke fietsrit 

Met de Ik fiets app op je smartphone, word je beloond voor je fietskilometers. Fiets je regelmatig of wil je meer gaan fietsen? Download de app, meet automatisch je fietsritten en verdien punten voor elke kilometer. Deze punten verzilver je in de app winkel voor leuke aanbiedingen en prijzen. Ook kun je meedoen aan leuke uitdagingen om bonuspunten mee te verdienen. Fietsen was nog nooit zo leuk.

Hybride/thuiswerken

Woon je in Nieuwegein en zoek je een hybridewerkplek? Plekken waar je kunt afspreken voor overleg/ samenwerken met anderen zodat je niet naar kantoor hoeft als het vaststaat. Denk: Regus, CityMeets, DynaHouse, Hajé of het Stadshuis.

Ongebruikte fiets ?

Heb je zelf nog een ongebruikte fiets in je schuur staan? Ook dit kan je laten weten via info@heelutrechtfietst.nl. Want die fiets kunnen we opknappen en binnen dit project een mooie nieuwe bestemming geven!

Woon je in Nieuwegein? Lever je fiets dan in bij de werkplaats van WIJ3.0. Daar maken ze je fiets weer rijklaar voor Nieuwegeinse vluchtelingen. Inleveren kan van maandag t/m donderdag tussen 9.00 en 15.00 op Nijverheidsweg 9E

Mooie Fietsdeal voor mensen met een U-pas

Niet iedereen kan zomaar een nieuwe fiets betalen. Voor hen hebben we in Utrecht de ‘Fietsdeal’. De Fietsdeal is een deal waarbij U-pashouders een tweedehands fiets kunnen kopen voor 30 euro. Bij de deal hoort ook een jaar lang fietsonderhoud. Dus is de fiets binnen een jaar kapot, dan kan die gratis worden gerepareerd. Het ophalen van de Fietsdeal en het laten repareren van de fietsen, kan bij de Fietshub Overvecht aan de Schooneggedreef 27. Deze is open op woensdagmiddagen van 15:00 tot 17:00.  Gebruik maken van de Fietsdeal is simpel. Stuur een mail naar info@heelutrechtfietst.nl.

Nieuwe fiets nodig?

Koop je een nieuwe (elektrische) fiets bij een fietsenmaker in de provincie Utrecht? Dan krijg je na aanschaf €100 retour!  www.ikfiets.nl/aanbod/nieuwe-fiets/

Tijd voor een nieuwe fiets, maar vind je een nieuwe fiets kopen een te grote stap?

Misschien is een fietsabonnement iets voor jou. Met een fietsabonnement fiets je tegen een vast maandbedrag. Je fietst op een elektrische fiets, stadsfiets, kinderfiets of bakfiets zonder onverwachte kosten van schade, diefstal of onderhoud. Dat zit bij fietsabonnementen vaak allemaal in het maandbedrag. Je kunt een fietsabonnement afnemen voor een korte periode, of voor langere periode van een aantal jaar. Ook is het bij veel aanbieders mogelijk om na de abonnementsperiode de fiets over te kopen.

Meer weten over de aanbieders van abonnementsfietsen? Kijk dan eens op https://goedopweg.nl/slim-reizen/fietsaanbieders